Toiminnan- ja resurssiensuunnittelu ja -seuranta
Kattavaa toimintakyvyn tilannekuvaa ja huollon tekoälyavusteista optimointia
Kattavaa toimintakyvyn tilannekuvaa ja huollon tekoälyavusteista optimointia
Nykyaikaisten sotilasjärjestelmien ylläpito on viimeisten vuosikymmenten aikana muuttunut moniulotteisemmaksi ja resursseja vaativammaksi. Osa syynä on järjestelmien teknistyminen ja kehittyminen laaja-alaisimmiksi suorituskykykokonaisuuksiksi kaikissa toimintaympäristöissä. Järjestelmät koostuvat enenevissä määrin korkeasta teknologiasta ja ohjelmistoista, joille on tyypillistä aikaisempaa lyhyempi elinkaari tai se, että niiden saatavuus vaarantuu oletetun elinkaaren aikana. Järjestelmään kuuluvat alijärjestelmät saattavat kaikki olla yksilöseurattavia ja niillä on määritelty oma huolto- ja tarkastusohjelma joko käyttötuntien tai kalenteriajan perusteella. Useilla sotilasorganisaatioilla saattaa olla resursseja materiaalisen suorituskyvyn hankkimiseen, mutta ei suorituskyvyn ylläpitoon tai siihen tarvittavaan henkilöstöön.
Realistinen tilannekuva järjestelmien operatiivisesta käytettävyydestä on perusta valmistautumisessa, varautumisessa sekä päätöksenteosta. Nykyaikaisilla järjestelmien ylläpitoon kehitetyillä ohjelmistolla kyetään tuottamaan päätöksenteontueksi reaaliaikainen ja realistinen tilannekuva materiaalisesta suorituskyvystä yksilöiden ja järjestelmäkokonaisuuksien osalta. Ilman tällaista järjestelmää sekä sen ja johtamisjärjestelmän välistä tiedonvaihtoa päätöksenteko perustuu todennäköisesti kuukausia vanhaan tilannekuvaan. Samoin sen avulla voidaan optimoida resurssien käyttö kriittisimmissä tiloissa oleviin järjestelmäkokonaisuuksiin.
Ylläpitoon käytettävien resurssien optimointi vaatii määrätietoisesti kerättyä ja analysoitua historiatietoa. Analyysin avulla kyetään määrittelemään perustellut ennakoivat ja ennaltaehkäisevät huolto- ja tarkastusohjelmat vaarantamatta suorituskykyjen käytettävyyttä aikaansaaden resurssisäästöä. Historian ja tilannekuvan kautta saadaan realistinen perusta varautumiselle, joka vastaa poikkeusolojen käytettävyysvaatimuksiin. Muutaman prosentin kustannussäästöillä on suuri vaikutus kokonaisuudessa ja sen avulla voidaan nostaa muiden järjestelmien käytettävyyttä kasvattamatta ylläpitobudjettia.