Eero - Kesätyö Säkylässä

Porin prikaatissa sijaitsevassa Säkylän toimipiste hiljenee jälleen kesän tullen, kun työntekijät liukenevat lomilleen. Säkylä tarjoaakin kesätyöntekijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden itsenäiseen ja mielenkiitoisen työhön. Toinen Säkylän toimipisteen tämän kesän vahvistuksista on biokemiaa opiskeleva Eero, jonka kesätyö on vierähtänyt sinkojen parissa. Työpäivän jälkeen Eeroon saattaa törmätä golfkentällä tai salilla.

Maanantai

Heräsin klo 5:50. Join kahvit ja lähdin 6:20 ajamaan Loimaalta kohti Säkylää. Matkaa on noin 35 minuuttia, mutta on mukava ajella aamuisin musiikkia kuunnellen.

Työpaikalle saavuttuani menen kokoushuoneeseen ja seurailen hetken aamun uutisia. Tämän jälkeen menen koneelle lukemaan sähköpostin ja tämän jälkeen suuntaan korjauspöydälle korjailemaan rikkinäisiä sinkoja. Aamu etenee niitä korjaillessa lounastaukoon asti. Lounastauko sujuu varastolla ruokaillessa, koska minulla on lähes aina omat eväät mukana. Lounastauon jälkeen saapuu lähetys sisältäen sisäampumasimulaattorivälineitä. Otan välineet vastaan tietokoneelle ja tarkistan, pystytäänkö välineet korjaamaan täällä varastolla vai täytyykö ne lähettää eteenpäin Tšekkeihin korjaukseen. Aika kuluu kuin siivillä ja yhtäkkiä kello onkin 3 ja suuntaan kotiin. Kotona syön ja illalla käyn salilla treenaamassa.

Tiistai

Aamu alkaa samalla tavalla kuin maanantai aamu, koska aamun rutiinini ovat lähes aina identtiset. Pois lukien, että päivystysviikoilla herään 6:20 ja saavun puoli kahdeksaksi töihin. Onneksi tämä viikko ei ole minun päivystysvuoroni…

Työpaikalle saavuttuani esimieheni ilmoittaa, että Tšekeistä saapuu henkilöitä päivittämään varuskunnan alueen sisäampumasimulaattorit ja minä toimisin heidän oppaana päivän ajan. Päivä hurahtaa todella nopeasti heidän kanssaan ympäri varuskunta aluetta kierrellen. Päivä on opettavainen ja mielenkiintoinen, koska en ole ennen ollut vastaavanlaisessa tilanteessa. Päivä päättyy taas 3 ja ajan töistä suoraan Maskuun pelaamaan golfia.

Keskiviikko

Tänään on hiljaisempi päivä, koska lähetyksiä ei ole saapunut, eikä lähetettäviäkään ole. Päivä kuluu työkaverin kanssa sisäampumasimulaattoriin tutustumisessa. Työpäivän jälkeen menen työkaverin kanssa suoraan pelaamaan Alastarolle golfia, koska kelikin on kuin luotu golfin pelaamiselle.

Torstai

Tänään testailen aiemmin korjailemiani sinkoja, koska korjauksen jälkeen ne täytyy koeampua. Testailen niitä aina lounaaseen asti. Lounaan jälkeen saapuu lähetys Ruotsista, koska sinne on aiemmin lähetetty korjaukseen tavaraa. Otan korjatut tavarat vastaan koneelle ja vien ne oikeisiin paikkoihin. Tämän jälkeen viimeinen tunti päivästä menee sähköpostia selaillessa ja tutkiessa, että onko seuraavina päivinä tulossa lähetyksiä varastolle päin. Työpäivän jälkeen käyn lenkillä ja loppuilta meneekin kavereiden kanssa aikaa viettäen.

Perjantai

Perjantai on aina viikon odotetuin päivä, mutta myös tuskaisin päivä kun odottaa jo viikonlopun alkamista. Onneksi täytyy tehdä muutama lähetys Suomen eri varuskuntiin, niin aika kuluu mukavasti ja viikonloppu lähenee. Perjantaina menemme työkavereiden kanssa usein Säkylän paikalliseen kebabiin eikä tämäkään perjantai ole poikkeus. Lounaan jälkeen teen vielä yhden lähetyksen ja tämän jälkeen lähdin töistä puoli tuntia aikaisemmin salille. Tämän mahdollisti se, että työpaikka mahdollistaa puoli tuntia tuettua liikuntaa viikossa ja päätin käyttää sen tänään.