Combitech toteuttaa Ruotsin armeijan taktisen johtamisjärjestelmän kymmenvuotisen tukisopimuksen

06 June 2023

Ruotsin puolustusmateriaalihallinto (FMV) ja Saab AB allekirjoittivat 25.5. puitesopimuksen Ruotsin armeijan taktisen LSS Mark -komentotukijärjestelmän järjestelmätuesta. Toimeksiannon toteuttaa Saabin tytäryhtiö Combitech AB.

Mikael Krusenberg, Combitechin Security Solutions -divisioonan johtaja

 

Kymmenvuotinen puitesopimus, arvoltaan noin 1,2 miljardia Ruotsin kruunua, sisältää palvelut ja teknisen tuen Ruotsin armeijan LSS Mark -komentojärjestelmälle ja sen digitaaliselle infrastruktuurille. Tukisopimuksen toteutus työllistää useita asiantuntijoita Combitechin eri toimipisteistä.

 

Ruotsin armeijan digitaaliseen muutosmatkaan osallistuminen on suuri etuoikeus ja vastuu. Osuutemme LSS Mark -toteutuksesta vahvistaa edelleen Ruotsin armeijan johtamiskykyä vielä monien vuosien ajan, toteaa Mikael Krusenberg, Combitechin Security Solutions -divisioonan johtaja.

 

LSS Mark -järjestelmäkokonaisuus mahdollistaa kaikkien kentällä operoivien maataisteluyksiköiden johtamisen, aina divisioonan komentajan tasolta yksittäiselle sotilaalle. Järjestelmäkokonaisuus myös tehostaa datan, dokumentaation, ylläpidon, toimitusten, takuiden ja muiden palveluiden yhteistoimintaa.

 

Työskentely Combitechilla tarkoittaa, että olet mukana kehittämässä yhteiskuntamme sopeutumis- ja puolustuskykyä. Tämä puitesopimus on siitä hyvä esimerkki. Olen ylpeä nähdessäni vaikutuksen, jonka saamme aikaan edistämällä älykkäämpää ja kestävämpää yhteiskuntaa, ja toivon saavamme entistä enemmän työntekijöitä mukaan tähän työhön, sanoo Jessica Öberg, Combitech AB:n toimitusjohtaja.

 

 

Lisätietoja:

Kaisa Rissanen, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Combitech Oy, Puh: 040 596 7380, kaisa.rissanen@combitech.com

 

 

Me Combitechilla edistämme älykkään, kestävän ja puolustuskykyisen yhteiskunnan kehitystä. Yhdistämällä vankan kokemuksemme puolustuksen ja teollisuuden toimialoilta, vaikutamme yhteiskuntaan mahdollistamalla teollisuuden, kokonaisturvallisuuden ja yhteisöjen valmiuden kestää huomisen haasteita. Pohjoismaisena teknologiaratkaisu- ja konsultointikumppanina, 2100 asialleen omistautuneen ja korkeasti koulutetun asiantuntijan voimin, teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa rikkoaksemme teknologisia rajoja ja saadaksemme aikaan muutosta.

Suomessa Combitech on ollut vuosikymmenten ajan mukana kehittämässä suomalaista turvallisuus- ja puolustusteollisuutta. Olemme erikoistuneet puolustusalan kehittyneisiin teknisiin ratkaisuihin ja palveluihin, sekä sovelluskehitykseen. Rakennamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa korkealaatuisia tietojärjestelmiä muun muassa elektroniseen sodankäyntiin ja tilannetietoisuuden varmistamiseen niin maalla, merellä kuin ilmassa.